Συνήθως ο καρκίνος του μαστού παράγει έναν υπερβολικά μεγάλο αριθμό υποδοχέων που ανταποκρίνονται σε μια ουσία που λέγεται επιδερμικός αυξητικός παράγοντας ή EGF. Μελέτη που δημοσιεύτηκε τον Ιούλιο του 2012 στο «Nutrition and Cancer» έδειξε ότι το εκχύλισμα φρούτων γκραβιόλα αναστέλλει την παραγωγή υποδοχέων EGF και επιβραδύνει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων του μαστού. Τα αποτελέσματα δεν έχουν ακόμα δοκιμαστεί σε ανθρώπους.
www.newsit.gr (ελληνικά) | www.chinese-herbs.org | www.cancercompass.com |